www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Po poti šestih ribnikov

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Po poti šestih ribnikov

Avtor Vestina Severna
 

Natečaj : Snovalec 2015

31.03.2015
Datum
16. april 2015
Tip
Ideja
Ponujam

Naša turistična ideja je rekreacijsko-učna pohodna pot od Slovenske Bistrice do Žabljeka, na kateri  turisti spoznajo  zgodbe, povezane s potjo, zgodovino, kulinariko, naravno in kulturno dediščino.

Na pohodni poti je šest ribnikov, ki so večinoma nastali za potrebe gradnje južne železnice Dunaj-Trst. Pot se začne v Slovenski Bistrici, ker si gostje ogledajo Grad Slovenska Bistrica s pripadajočimi zbirkami in spoznajo zgodovino gradu, vključno z njihovimi zadnjimi lastniki, ki so povezani z našo pohodno potjo. Na posameznih točkah poti nas pričakajo pripovedovalci zgodb,  oblečeni v oblačila iz časa, v katerem je zgodba nastala. Pripovedovalci pohodnikom postrežejo tudi okrepčilo, lokalno pridelano hrano in pijačo. Gostje spoznajo zgodovino in geografske značilnosti krajev, gozdni rezervat Cigonca, glinokopne jame, rastlinje in živali ob poti ter se sprehodijo skozi krajinski park Žabljek. Table ob poti bi bile opremljene s kodo oz. nalepko, s pomočjo katere bi lahko pohodniki s spletne strani o pohodni poti izvedeli dodatne informacije.

Ob zadnjem ribniku bi bili gostje deležni lokalne kulinarične ponudbe in ribjih specialitet v Gostišču Iršič, kjer pripravljajo tudi hišno specialiteto, povezano s potjo in našo krovno zgodbo o ribici in grofu Attemsu. Po želji bi bila v gostišču organizirana ples in nočitev. Pot se lahko nadaljuje do bližnje Cerkve Srca Jezusovega, kjer je po želji organiziran ogled ali pohodniški oz. ribiški blagoslov.

Oblikovali smo tudi nekaj uporabnih predmetov (verižica, zapestnica, rutica) z našim logotipom (riba s srcem), ki bi jih gostje lahko kupili kot spominek.

Ob ribnikih bi bil možen tudi ekološki turizem  - enega od ribnikov bi spremenili v plavalni ribnik, dogodki v naravi (sproščanje, druženje …).

 

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja Vestina Severna.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...