www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::"BOHINJSKO" izbrana ponudba proizvodov in storitev

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

"BOHINJSKO" izbrana ponudba proizvodov in storitev

Avtor Turizem Bohinj
 

Natečaj : Snovalec 2015

31.03.2015
Datum
22. april 2015
Tip
Ideja
Ponujam

Bohinjsko/From Bohinj je kolektivna tržna znamka na ravni turistične destinacije Bohinj,                                     pod katero se povezujejo in s tem skupaj promovirajo izdelki in produkti z označenim geografskim poreklom in visoko kakovostjo ter z jasno izraženo trajnostno komponento (s poudarjeno skrbjo, da so proizvedeni in predelani na naravi in ljudem prijazen način, s čim manjšim vplivom na okolje in naravo).

Vendar pa ne gre zgolj za vzpostavljanje znamke, zagotavljanje kakovosti, geografskega porekla, na trajnosten način, ampak gre v temeljnem bistvu znamke za spodbujanje lokalnih prebivalcev k spoštovanju in ohranjanju tistega, kar je v Bohinju tradicionalno, pristno in v sozvočju z naravnim in družbenim okoljem ter – zelo pomembno –  za spodbujanje prebivalcev k podjetniškim izzivom in s tem spodbujanje lokalnega gospodarstva. Gre za izredno celosten, povezovalni in medsektorski pristop (temelječ na trajnostnih načelih in ki je naravnan trajnostno – dolgoročno vzdržno) razvoja izdelkov in storitev, ki navdih iščejo v dediščini Bohinjskega in ki nagovarjajo sodobnega kupca, obiskovalca, tudi prebivalca Bohinjskega.

Znamka pripoveduje zgodbo o človeku in naravi: o klenem, trdnem Bohinjcu in njegovem odnosu do krhke narave. Bohinjski človek je vseskozi močno povezan z naravo, ki zna biti kruta, in iz nje vzeti, kar potrebuje za preživetje, kar ga dela trdnega, grobega na zunaj, a navznoter bogatega in občutljivega.

Oznake
Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja Turizem Bohinj.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...