www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Čebelandija, eko doživljajska vas

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Čebelandija, eko doživljajska vas

Avtor mmitja
 

Natečaj : Snovalec 2015

31.03.2015
Datum
22. april 2015
Tip
Ideja
Ponujam

Zaradi vse večjega zavedanja o pomenu čebel in čebeljih proizvodov za človeka ter prepoznavnosti čebelarske panoge tudi v turističnem segmentu se je porodila ideja o združitvi hobija in turističnih izkušenj v prvo doživljajsko vas v Evropi. Osrednja enota je čebela, avtohtona krajnska sivka.

Doživljajska vas bo namenjena enodnevnim in večdnevnim obiskovalcem, hkrati bo dopolnitev ponudbe v turistični regiji Obsotelje in Kozjansko.

Čebelandija bo deljena na sledeče vsebine:

Glamping v čebelji celici; zgrajenih bo 6 čebeljih celic, primernih za prenočitev do 4 oseb. Enota bo imela možnost opazovanja dela čebel in hkrati možnost vdihovanja čebeljih aerosolov iz panja. Gostom bodo na voljo čebelji proizvodi za zajtrk. Vdihovanje aerosolov dokazano blagodejno vpliva na osebe, ki imajo težave z dihalnim sistemom (astme, bronhitisi) in tudi blagodejno vpliva na zmanjševanje stresa.

Predstavitveni čebelnjak, v katerem bo mogoče opazovati čebelarja pri njegovem delu. Čebelnjak bo primeren za individualne goste, kot tudi za skupine. Doživljajska aktivnost bo opazovanje čebel pri delu in hkrati možnost sodelovanja s čebelarjem pri njegovem delu.

Cvetoči vrt medovitih rastlin, kjer bodo predstavljene rastline, ki jih čebele obiskujejo in so zelo pomembne pri razvoju čebel. Te rastline oddajajo cvetni prah in nektar za čebele. Rastline bodo označene z informacijskimi tablami. Po vrtu bodo mogoči ogledi.

Sprostitvena medena dežela, kjer bo mogoče doživeti raznolike sprostitvene in wellness programe. Izvajali bomo masaže z medom, sprostitvene dihalne tehnike z vdihovanjem aerosolov, medene kopeli,  nege obraza z medom in druge programe.

Park doživetij čebelice Maje in prijateljev bo prostor, kjer bomo izvajali animacijske vsebine za dnevne obiskovalce. Programi bodo namenjeni predvsem animaciji otrok in mladostnikov. Na poučen in zanimiv način bodo predstavljene skrivnosti življenja čebel in ostalih žuželk. V parku bomo izvajali ustvarjalne delavnice kot so poslikave panjskih končnic, izdelovanje sveč iz voska, zbijanje satnih okvirjev, napenjanje žice v okvirje itd. Ob parku bo postavljena tudi senzorična sprehajalna pot. V prostoru bo na voljo tudi manjša prezentacijska soba, ki jo bomo uporabili za predstavitvene in izobraževalne dogodke.

V parku bo na voljo čebelarska trgovina s pristnimi čebeljimi pridelki in degustacijska soba. Gostom, ki bodo bivali v čebeljih celicah, bomo predstavili kulinariko, ki jo lahko obogatimo z medom.

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja mmitja.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...