www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Banya Carinthia

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Banya Carinthia

Avtor Marko Petelin
 

Natečaj : Snovalec 2015

31.03.2015
Datum
21. april 2015
Tip
Ideja
Ponujam
"Želimo postati konstruktor unikatnih, okolju prijaznih, estetskih in energetsko učinkovitih savn, zgrajenih iz masivnega lokalnega lesa (pohorska smreka), namenjenih turistični dejavnosti!"
 
Vedno več ljudi ima različne zdravstvene težave, ki v veliki večini izvirajo iz nezdravega načina življenja in predvsem zaradi stika z različnimi umetnimi materiali, ki jih uporabljajo različne industrije. 
 
Savnanje je star in preizkušen način čiščenja telesa in zdravega načina življenja. Industrija je savnanje skomercializirala in pozabljamo, da savna ni samo nek lepo odišavljen in “sterilen” prostor ampak je nekaj kar je človek v preteklosti počel v naravi z savni izgrajeni iz naravnimi materialov z minimalnim posegom v naravo. 
 
Paradoks čiščenja telesa v savni je, da se to dogaja v zgradbah, ki so tujek v prostoru in so izgrajene iz različnih umetnih materialov, katerih vplivov na telo ne razumemo popolnoma in posledice še niso raziskane. Lepo opremljene in odišavljene savne vidimo kot hinavščino in paradoks, zato bi radi naredili korak nazaj in trgu ponudili alternativno izgrajene  savne visoke kvalitete, ki temeljijo na naravnih materialih in trajnostnem pristopu gradnje. Gre za poseben način gradnje, ki minimalno posega v naravo in zadržuje organski videz. Vsako savno bomo izgradili na naši domačiji, potem pa jo razstavili in dostavili naročniku (za postavitev potrebujemo 3-5 delovnih dni). 
 
Zakaj Banye Carinthie ne ponujamo kot lasten turistični produkt?  
O trženju naše Banye Carinthia kot lastnega  turističnega produkta zaenkrat še ne moremo razmišljati, saj smo mnenja, da na tem področju nimamo dovolj izkušenj, dodatno pa je stanje naše domačije preveč neurejeno (3 poslopja so potrebna večje prenove, saj so za bivanje popolnoma neprimerne, manjka urejena infrastruktura: spodobna cesta,  kanalizacija, topla voda, itd.). Zavedamo se, da bo zelo težavno ponujati savno kot turistični produkt brez namestitve in pripadajoče gostinske ponudbe na neurejeni kmetiji, ki ni v bližini večjih mestnih središč.
 
Iščemo in želimo si tudi povezave s drugimi, ki bi nam po izgradnji demo savne (demo savna bo začela delovati enkrat v decembru 2015) ali enkrat v bližnji prihodnosti pomagali pri oblikovanju kompleksnejšega turističnega produkta.
 
Odprti smo za različne oblike sodelovanja. Veselimo se sodelovanja in soustvarjanja z vami. 
Povežite se z nami!

 

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja Marko Petelin.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...