www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Dobitniki snovalca 2015 so...

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Dobitniki snovalca 2015 so...

Avtor BTPS
Datum
4. junij 2015
Tip
Novica

Izmed šestih finalistov poziva Snovalec 2015 smo izbrali tri zmagovalce, med katere bomo razdelili 15.000 evrov, namenjenih uresničitvi njihovih idej. Finančno in promocijsko podporo bodo prejeli produkt razvoja footgolfa v Bovcu, aplikacija za fotografe SnappGuides in turistična atrakcija Pobeg iz igluja.

Strokovna komisija je v prvem krogu na podlagi prejetih prijavnic in poslovnih načrtov izmed 28 prijaviteljev izbrala šest finalistov, ki so se komisiji predstavili v živo. Po zaslišanjih je komisija ob upoštevanju kriterijev za izbor, ki vključujejo stopnjo novosti v slovenskem turističnem, geografskem in kulturnem prostoru, stopnjo prilagoditve novosti slovenskim značilnostim, stopnjo predvidene produktne, procesne in/ali trženjske uspešnosti ter stopnjo predvidene odličnosti uresničevanja in celostnega izvajanja prijavljene novosti, naravnane po načelih trajnostnega razvoja, pa tudi upoštevajoč možnost ureničitve invencije do novembra letos, izbrala tri dobitnike priznanja. Svojo izbiro je tudi podrobneje utemeljila:

Doživi footgolf v neokrnjeni naravi doline Soče (prijavitelj En hec, d. o. o.)
V Slovenijo prihaja igra, ki atraktivno združuje dva športa, nogomet in golf, in se v angleščini imenuje footgolf. Pri tej igri morajo igralci s čim manj udarci nogometno žogo po pravilih golfa brcniti v zanje posebej urejene luknje na golf igrišču. Nova igra, ki bo že junija obogatila turistično ponudbo v Bovcu, naj bi se v prihodnosti razširila po vsej državi. Ker gre za novost, ki v tujini že dosega veliko popularnost, v Sloveniji pa jo podjetje En hec premišljeno uvaja kot nov turistični produkt, prijavitelju komisija podeljuje naziv snovalec 2015.

Vodnik za fotografe SnappGuides (prijavitelj Snapp, d. o.o.)
Profesionalni in ljubiteljski fotografi na potovanjih brskajo za drugačnimi informacijami kot navadni popotniki, saj iščejo predvsem čudovite lokacije za dobre posnetke. Aplikacija SnappGuides tej široki ciljni skupini nudi uporabno in cenovno dostopno rešitev - fotovodnike, večplastno prilagojene za pametne telefone. Končni cilj podjetja Snapp, ki bo ob skorajšnjem vstopu na trg ponudilo vodnike za nekaj izbranih slovenskih destinacij, je postati "Lonely Planet za fotografe". Prijavitelj je komisijo prepričal, da si zasluži priznanje snovalec 2015, saj ideja s sodobnimi prijemi premišljeno nagovarja raznolike potrebe ciljne skupine, se smotrno loteva iskanja partnerjev in investitorjev ter predstavlja logično nadgradnjo že predhodno nagrajenega in več let uspešno delujočega snovalca.

Pobeg iz igluja (prijavitelj Enigmarium, zabaviščni park, d. o. o.)
Mednarodna igra, pri kateri imate eno uro časa, da se s pomočjo namigov in ugank rešite iz zaklenjene sobe, uspešno osvaja tudi Slovenijo. Podjetje Enigmarium se je odločilo za naslednji korak - inovativno nadgradnjo v igluju in prenos v zimske turistične destinacije. Ta atrakcija je letos pozimi poskusno že popestrila ponudbo na kranjskogorskih smučiščih, v zimski sezoni 2015/16 pa se vrača v izboljšani različici, primerni tudi za prodor na tuje trge. Dosedanje izkušnje in reference prijavitelja ter predstavljene procesne inovacije pri izvedbi in trženju nove različice pobega iz sobe so prepričale komisijo, da podjetje Enigmarium prejme naziv snovalec 2015.

Pričakujemo, da bodo vse tri novosti popolnoma uresničene do novembra letos. O njihovem napredku vas bomo obveščali.

 

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja BTPS.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...