www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Garden Village Bled

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Garden Village Bled

Avtor BorBor
 

Natečaj : Sejalec 2015

31.03.2015
Datum
16. junij 2015
Tip
Ideja
Ponujam

Gre za ekološki in inovativni turistični resort, ki je je zasnovan zelo originalno in trenutno v tako kompleksni obliki nima konkurence nikjer v svetu.

V osnovi je naša turistična vas (komercialno: Garden village Bled) postavljena v opuščeno vrtnarijo v neposredni bližini Blejskega jezera. Vrtnarijo smo namreč revitalizirali in ji dodali novo dodano vrednost z ekološko turistično ponudbo in sicer v obliki samozadostnosti, saj imamo lastno vodno vrtino in svojo toplotno črpalko, kot tudi lastno pridelavo vrtnin in zelišč - brez kemikalij!.

V resort smo poleg klasične vrtnarije z gospodarskim objektom, kjer lastne pridelke tudi predelujemo,  umestili tudi ekološko trgovino, restavracijo v obliki vrtnarije z ekološko pridelano in pripravljeno hrano z nacionalno noto ter zelo inovativne nastanitvene zmogljivosti. V restavraciji namreč strežemo na mizah, kjer raste prava trava in zelišča, ki jih gostje lahko konzumirajo med obroki...

Pri nastanitvah gre za šest drevesnih hišk, za šest velikih glamping šotorov in devet šotorov na pomolih, kje je možno v lastnem ribniku lovit ribe. Vse je povezano z lesenimi podesti, ki zaokrožujejo sliko resorta.

Imamo tudi savno in masažo na drevesu, kot tudi kneippovo refleksno masažo v lastnem izviru. Pole tega imamo na posestvu tudi plavalni ribnik, ki se čisti s pomočjo rastlin, ki filtrirajo vodo.

V okviru destinacije imamo  tudi priključke za električna vozila, kot tudi možnost, da gostje sodelujejo pri opravilih na vrtnariji (okoli glamping šotorov so namreč tudi nasadi zelišč in grmovnic, ki jih lahko gostje poljubno uporabljajo).

Resort smo popolnoma dokončali in odprli junija 2014 in je kljub visokim cenam že od samega začetka polno zaseden. Pravilnost te turistične usmeritve kažejo tudi številna priznanja, ki GVB uvrščajo v sam vrh glamping ponudbe na svetu. Da smo res na pravi poti, nam pritrjuje tudi veliko zanimanje za tovrstno ponudbo tako doma, kot v tujini. Trenutno namreč na osnovi GVB kreiramo tri nove resorte v Sloveniji, v pripravi pa so tudi projekti v tujini.

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja BorBor.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...