www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Bovec zipline - kanjon Učja

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Bovec zipline - kanjon Učja

Avtor gorankavs
 

Natečaj : Sejalec 2015

31.03.2015
Datum
15. junij 2015
Tip
Ideja
Ponujam

Nov in največji zipline park v Sloveniji je z odprtjem v letu 2013 obogatil turistično ponudbo na Bovškem. Postavljen je v slikovito in neokrnjeno dolino Učje. Osem jeklenic v dolžinah 250-400m zagotavlja obiskovalcem več kot dve uri zabave za vse generacije. Zipline park poleg vznemirljivih adrenalinskih spustov nudi obiskovalcem tudi vpogled v v neokrnjeno naravo kanjona Učje, ki spada pod zaščiteno območje NATURA 2000. Zipline v tujini dosega veliko popularnost in v Sloveniji priljubljenost ne zaostaja. Obiskovalci se med aktivnostjo seznanijo tudi s tradicijo jeklenih vrvi v tem koncu Slovenije. Zelo poznani so domačini, ki so v sredini prejšnjega stoletja na območju Učje postavili jeklenice, ki so se uporabljale za spravilo lesa in sena. Nekatere so v uporabi še danes.

Ne gre torej samo za prvovrsten način zabave. Zipline park je zastavljen tako, da obiskovalcu ponuja priložnost podoživeti, kakšen je bil način življenja v teh krajih nekoč in se obenem spoznati s favno in floro zaščitenega območja. 

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja gorankavs.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...