www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Trnič na vsako mizo

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Trnič na vsako mizo

Avtor TIC Kamnik
 

Natečaj : Sejalec 2015

31.03.2015
Datum
17. junij 2015
Tip
Ideja
Ponujam

V okviru projekta Okusi Kamnika se je zasnoval podprojekt Trnič na vsako mizo. Trnič je velikoplaninski trdi sir, ki je do nedavnega živel le še kot spominek iz Velike planine. Nekdaj se ga je že uporabljalo kot živilo, ki so ga izdelovali pastirji na Veliki planini med pašo. Izdelava je skoraj že zamrla. Na Zavodu za turizem in šport v občini Kamnik smo si zadali, da izdelavo trničev obudimo ne samo kot spominek, pač pa tudi kot živilo. Ocenjujemo, da v letu dni smo v tesnem sodelovanju s stroko, gostinskimi ponudniki ter nenazadnje kmeti in pastirji na Veliki planini dosegli ključni cilj. Sir  trnič smo obvarovali pred pozabo ter ga umestili na jedilnike gostinskih ponudnikov. Za izdelavo trničev sta se izobrazili dve lokalni sirarki, ki zagotavljata zadostno ponudbo.  Trnič je delikatesa, dodatek ali začimba tako standardnim jedem kot pomembna sestavina novih kulinaričnih jedem, kot je npr. sladoled s trničem. Dodatno Kamničani, obiskovalci in turisti trnič prepoznavajo kot lokalno kulinarično posebnost, kot priročno drobno darilo iz Kamnika ter Slovenije ter prisrčno poročno ali poslovno darilo ali pa je celo motiv za njihovo osebno udejstvovanje in grajenje novih zgodb, vsekakor pa je ''pika na i'' v celotni kamniški turistični ponudbi, ki nam turističnim delavcem omogoče kreiranje novih idej in poglabljanje medsebojnega sodelovanja.  Zato menimo, da si projekt  zasluži nagrado Sejalec 2015.

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja TIC Kamnik.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...