www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Hoteli: nabava hrane kot korak k trajnosti

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Hoteli: nabava hrane kot korak k trajnosti

Avtor BTPS
Datum
27. oktober 2015
Tip
Znanje
Ponujam

Britanska organizacija Waste Resources Action Plan (WRAP) je med hotelirji raziskala, koliko hrane zavržejo in zakaj. Izkazalo se je, da je 20 % hrane zavržene, ker se še pred pripravo pokvari, 35 % zavržene hrane je ostanek na krožnikih gostov, 45 % pa ostanek med pripravo.

Čeprav vse hrane ni mogoče porabiti, WRAP verjame, da je s pravilnim ukrepanjem količine zavržene hrane mogoče precej zmanjšati. V ta namen so za hotelirje pripravili kratek priročnik Taking Action on Waste.

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja BTPS.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...