www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Loopy Slovenia

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Loopy Slovenia

Avtor Jernej Zakelj
 

Natečaj : Sejalec 2016

10.05.2016
Datum
13. junij 2016
Tip
Ideja
Ponujam

Loopy Slovenia deluje kot samovzdržna turistična, informacijska in poslovna platforma, katere nosilci so S4S travel agency d.o.o. kot organizator, Street tour d.o.o. kot prevoznik in Jernej Žakelj s.p. kot pobudnik in vodja projekta, pripravljalec tras in turistični vodnik; podjetje Inter - es d.o.o. pa je vključeno kot IT podpornik in serviser.

Loopy Slovenia se izvaja kot turistična storitev prevoza in vodenja gostov po Sloveniji s spremljajočimi aktivnostmi in dodatno ponudbo:
- dodatni izleti in vključevanje ogledov lokalnih znamenitosti v krajih na trasah
- vključevanje lokalnih produktov v dodatno ponudbo – vino, olivno olje, spominki… in s tem plodnejše sodelovanje z lokalnim okoljem
- nudenje pristnejšega stika z lokalnim okoljem in prebivalstvom s ponudbo Season offerjev in možnostjo večdnevnega postanka

Posredno zaradi tega poslovna platforma Loopy Slovenia vključuje in povezuje raznovrstno paleto izvajalcev različnih storitev in proizvajalce različnih produktov, ki tvorijo turizem, npr.:
- programerje in računalniške strokovnjake
- proizvajalce spominkov
- kmete
- ponudnike raznih turističnih servisev in produktov
- lokalno prebivalstvo

Turistična storitev se izvaja po dveh osnovnih krožnih trasah:
- Zahodni krog / West loop (Ljubljana – Bled – Šmartno v Brdih – Postojna – Predjama – Ljubljana)
- Vzhodni krog / East loop (Ljubljana – Rogatec – Ptuj – Ljubljana)

Krožne vožnje se izvajajo izmenično, po en krog na dan. Na posebej določene dneve se izvajajo “Season offer” izleti, ko se v krajih na in v neposredni bližini tras izpostavlja določene lokalne dogodke in prireditve. Potniki lahko potujejo po trasah v obliki dnevnega izleta (Daytour) in z dnevnimi ali večdnevnimi (Multiday tour) postanki v določenih krajih po trasi.

Informacijska platforma Loopy Slovenia s svojo spletno stranjo in rezervacijskim sistemom kot prva v Sloveniji omogoča oblikovanje programa po lastnih željah, potrebah in zmožnostih. Tem se prilagaja z omogočanjem izbire osnovnih produktov (Loopov) ter produktov iz dodatne ponudbe (Extras) in Season offer (tematski dnevni izleti). S tem je torej interaktivna, saj omogoča komunikacijo in sodelovanje naročnika s ponudnikom od priprave programa do izvedbe naročila "iz kavča" na drugem koncu sveta.

Zasnovana in narejena je v Sloveniji. Je plod dela in znanja razvijalcev podjetja Inter-es d.o.o. Narejena je po najnovejših in najnaprednejših standardih z orodji, ki jih uporablja med drugim tudi podjetje Ryanair (med najbolj znanimi). Zasnovana je tako, da omogoča "obešanje" in kombiniranje dodatne ponudbe ter cen in ugodnosti, s čimer omogoča neomejen razvoj projekta v prihodnosti.

Tako turistična platforma Loopy Slovenia kot prva v Sloveniji omogoča poljubno dolge postanke v krajih na trasah in s tem stimulira njihov turistični razvoj. Slovenija se z Loopy Slovenia sistemom krožnih tras in enostavno dostopnostjo krajev v različnih regijah še bolj ponosno predstavlja kot zdrava, zelena, aktivna in raznolika destinacija z urejeno turistično infrastrukturo.

Turistična platforma Loopy Slovenia je zaradi časovnih in finančnih omejitev zaenkrat na razpolago samo v angleškem jeziku, enem od jezikov EU. Namen je v najkrajšem času izdelati tudi slovensko verzijo za domači trg. Zavedamo se, da pogosto Slovenijo kot turistično destinacijo spregledamo sami Slovenci. Prvenstveno je torej turistična platforma Loopy Slovenia namenjena tujim gostom, vendar je namen projekta že od začetka na interaktiven način približati lastno deželo tudi nam samim.

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja Jernej Zakelj.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...