www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Prleška gibanica

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Prleška gibanica

Avtor kelih
 

Natečaj : Sejalec 2016

10.05.2016
Datum
13. junij 2016
Tip
Ideja
Ponujam

Območni razvojni program Prlekije izpostavlja bogato naravno in kulturno dediščino kot izhodišče za izrazitejši strateški premik v turistični profil Prlekije, ki lahko omogoči največje multiplikativne učinke v gospodarstvu. Tako se je v Križevcih pri Ljutomeru vzpostavila posebna turistično-gastronomska prireditev PRLEŠKA GIBANICA v želji, da postane tradicionalna in se tudi s pomočjo prireditve tradicionalno prleško praznično jed promovira kot kulinarično posebnost in del kulinarične dediščine Prlekije. Prleška gibanica se je namreč ohranjala skozi mnogo rodov, a se je s časom iz glavne jedi spremenila v sladico. Kot tradicionalna lokalna jed si prleška gibanica zasluži svoj praznik ter večjo prepoznavnost tako v lokalni skupnosti kot tudi širše. In leta 2014 ga je tudi dobila.

Oznake
Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja kelih.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...