www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Spoznajte persone slovenskega turizma

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Spoznajte persone slovenskega turizma

Avtor BTPS
Datum
3. januar 2017
Tip
Znanje
Ponujam

V pomoč STO pri nadaljnji promociji Slovenije kot zelene, aktivne, zdrave butične turistične destinacije ter slovenskega turističnega gospodarstva pri trženju in oblikovanju turističnih produktov in storitev bodo tudi rezultati projekta oblikovanja ciljnih skupin oziroma person slovenskega turizma.

STO je v sodelovanju s podjetjem Valicon Ljubljana, d. o. o., in predstavniki slovenskega turističnega gospodarstva izvedla projekt za opredelitev ciljnih skupin tujih turistov v Sloveniji. Rezultat je 12 person oziroma ciljnih skupin slovenskega turizma, ki se medsebojno razlikujejo po svojem odnosu do preživljanja prostega časa, motivov in pričakovanj, ki jih vodijo pri obisku posamezne destinacije, višini izdatkov, nakupnih navadah idr. Pri določanju segmentov in oblikovanju person so bili ključni trije motivi v turizmu: doživetje, druženje in skrb zase.

Raziskovalni projekt person slovenskega turizma omogoča implementacijo pridobljenega znanja v vsakodnevno prakso, kar je zaradi usmerjenosti v digitalni marketing nujno. Največ dela čaka na področju ciljnega trženja, kjer bodo za ključne persone oblikovana specifična, njim še bolj prilagojena trženjska sporočila, in izbrani ustrezni komunikacijski kanali. Ponudnikom in destinacijam slovenskega turističnega gospodarstva pa lahko služijo kot osnova za nov ali nadaljnji razvoj segmentirane ponudbe produktov ali storitev in trženja.

Več informacij najdete TUKAJ.

Oznake
Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja BTPS.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...