www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::EMONA parfum

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

EMONA parfum

Avtor senzorium
 

Natečaj : Snovalec 2017

20.02.2017
Datum
27. marec 2017
Tip
Ideja
Ponujam

Namen slovenskega turizma je, da bi se turisti vračali in ostajali čim dlje. Zato je zelo pomembno, da v roke dobijo spomin, ki traja večno, spomin nas vrača v kraj dogodka.  Vonj ima najmočnejši dostop do spomina in nas popelje nazaj v prostor in čas, kjer smo ga doživeli.

Med izvedbo projekta Vonjave Emone l. 2014 sem odkrila sestavine parfuma, ki so ga uporabljale ženske v rimskem imperiju (torej tudi na območju Emone), da bi poudarile svojo ženstvenost, skrivnostnost, zapeljivost in moč. Parfum Emona nam omogoča izkušnjo ženstvenosti, ki deluje še danes, torej že več kot 1500 let. Parfum ima izredno privlačno in skrivnostno noto. Želijo ga imeti tako moški kot ženske, stari in mladi, parfum odpira radovednost o rimskem času na našem ozemlju. Ker zgodba o parfumu Emonk sega daleč v zgodovino, s tem tudi pozicionira našo mlado državo in ji daje svoje mesto v svetovni zgodovini. Ker ima vonj najmočnejši dostop do spomina, je parfum močno orodje za trajen spomin na doživetje Slovenije. Turisti in drugi kupci se bodo vedno znova spominjali izkušenj, ki so povezane z bivanjem na območju Slovenije in Emone.

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja senzorium.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...