www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Impact Tourism Tour

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Impact Tourism Tour

Avtor impacttourism
 

Natečaj : Snovalec 2017

20.02.2017
Datum
27. marec 2017
Tip
Ideja
Ponujam

Turizem prinaša številne pozitivne družbene učinke, a je obenem le težko popolnoma zelen oz. v celoti družbeno odgovoren, saj vsak turist pusti določen negativen vpliv na okolje. Slovenija je že prepoznana kot destinacija trajnostnega turizma s pestro in kakovostno ponudbo. Ob že uveljavljenih orodjih trajnostnega turizma (mobilnost, lokalna prehrana itd.) kot neizkoriščen potencial ocenjujemo ponudbo, ki – domačega in tujega - turista spodbuja k puščanju družbeno koristnega odtisa v lokalnem okolju.

Cilj Impact Tourism Tour (ITT) je z uporabo inovativnih in za turista prijetnih doživetij omogočiti, da pusti družbeno koristen odtis v lokalnih okoljih in pri reševanju lokalnih izzivov. Preprosteje - turistu omogočamo popackati Slovenijo s svojim družbeno koristnim odtisom.

Individualni turist na številnih prodajnih mestih lahko kupi Impact Tourism Tour Toolbag, ki ga sestavljajo navodila, zemljevid - dnevnik, simboličen Impact denar (leseni kovanci, tekstilni bankovci) ter darilo. Vključuje tudi navodila za ITT app. Toolbagi so različnih vrednosti (10, 25, 50, 100 EUR) ter segmentirani (odrasli, otroci, družinski). Izdeluje jih socialno podjetje, so inovativno oblikovani ter izdelani ekološko in trajnostno. Podporo produktu zagotavlja ITT aplikacija za mobilne telefone in spletna stran ITT, ki nudita interaktivni pregled mreže Impact Points, kjer so navedeni lokalni izzivi in možnosti vključitve turista ter omogoča gradnjo skupnosti. V ITT se sicer lahko turist vključuje tudi brez ITT aplikacije. Toolbagi se tržijo tudi pri agencijah, ponudnikih storitev, LTOjih itd.

Na vseh lokacijah lahko turist odda simboličen denar in tako pusti odtis ali pa tudi sodeluje v produktu (npr. vožnja z ZIP linom v Bohinju in podpora lokalnemu društvu SSK Bohinj). Pri tem sodeluje mreža ITT (lokalni ponudniki), ki dobijo  - glede na zbrano višino oddanega simboličnega denarja s strani turistov v lokalnem okolju – finančna sredstva za reševanje izbranih izzivov. Finančno upravljanje vodi Sklad 05 – ustanova za družbene naložbe. V kasnejših fazah je na Impact Pointih predvidena uporaba NFC tehnologij.

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja impacttourism.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...