www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Hiša žive dediščine

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Hiša žive dediščine

Avtor Občina Šmarješke Toplice
 

Natečaj : Sejalec 2017

15.05.2017
Datum
12. junij 2017
Tip
Ideja
Ponujam

Hiša žive dediščine s sloganom "Iz narave in preteklosti za prihodnost" je nov, inovativen produkt na področju kulture in turizma, ki ga je občina Šmarješke Toplice javnosti predstavila 15. junija 2015. Hiša žive dediščine stoji na mestu nekdanje Osnovne šole Bela Cerkev, ki je v vasi delovala 110 let, leta 1970 pa dokončno zaprla šolska vrata. Namen projekta Hiša žive dediščine je bilo na opuščenem vaškem trgu vzpostaviti medgeneracijski interpretativni center dediščine in obuditi vaško središče za druženje domačinov in obiskovalcev.

Hiša žive dediščine uspešno združuje prostor za delovanje lokalnih društev in medgeneracijsko povezovanje, poudarja pomen varovanja, ohranjanja in interpretacije kulturne dediščine ter predstavlja zanimiv turistični produkt za obiskovalce in turiste, ki si želijo pobliže spoznati način življenja lokalnega prebivalstva. Vsebine, predstavljene v Hiši žive dediščine, nudijo vpogled v življenje lokalnih prebivalcev skozi različne zorne kote in zgodovinska obdobja ter na inovativen način predstavi bogato kulturno dediščino Šmarjeških Toplic.

Hiša žive dediščine je v dveh letih delovanja v vas Bela Cerkev, ki šteje nekaj več kot 100 prebivalcev, privabila več kot 16.000 obiskovalcev, kar je svojevrsten dosežek in eden vidnejših pozitivnih učinkov projekta.

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja Občina Šmarješke Toplice.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...