www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Leto 2017 prineslo dva sejalca - Fontano in EXPO

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Leto 2017 prineslo dva sejalca - Fontano in EXPO

Avtor BTPS
Datum
19. oktober 2017
Tip
Novica

Včeraj smo na Dnevih slovenskega turizma v Kranjski Gori razglasili kar dva zmagovalca letošnjega poziva Sejalec - to sta postala Fontana Zeleno zlato in EXPO Postojnska jama. Naziv finalist sejalec 2017 pa je pripadel produktu Narava v barvah. Več v spodnjih utemeljitvah strokovne komisije:

Februarja 2016 se je na spletnih straneh Lonely Planeta, največjega svetovnega založnika turističnih vodnikov, bralo: "Žalec, malo mesto v vzhodni Sloveniji, se želi postaviti na (turistični) zemljevid z gradnjo prve pivske fontane v Evropi". Občina Žalec je s povezovanjem številnih lokalnih deležnikov ter veliko mero zagnanosti in vere v svojo idejo napovedi uresničila. Edinstvena fontana je luč sveta ugledala konec lanskega leta; tudi s podporo Slovenske turistične organizacije, ki ji je takrat namenila spodbudo snovalec. Danes je žalska fontana piva zgodba o uspehu, ki navdihuje predvsem manjše, turistično manj prepoznavne destinacije. Je edinstvena, a ne samozadostna turistična atrakcija. Njen upravljavec načrtno skrbi, da ta najnovejša turistična pridobitev, osnovana na lokalni hmeljarski tradiciji, povezuje turistične ponudnike in generira novo turistično ponudbo v kraju in širše. Slovenska turistična organizacija zato Občini Žalec za produkt Fontana piva Zeleno zlato podeljuje sejalca 2017.

Podjetje Postojnska jama, upravljavec istoimenske in najbolj obiskane slovenske turistične znamenitosti, bi lahko številnim obiskovalcem še več let ponujalo le klasični vodeni turistični ogled jame. A vodstvo podjetja, ki neprestano stremi k izboljšavam in širitvi turistične ponudbe, se je odločilo uresničiti dolgo tlečo željo o edinstvenem poklonu kraškemu svetu. Pisani paleti tematskih ogledov jamskega sistema so leta 2015 tako dodali še največjo interaktivno razstavo o krasu na svetu. EXPO Postojnska jama kras obiskovalcem približa kraški podzemni svet in življenje v jamah na izviren način - z analognimi in digitalnimi orodji, ki so plod slovenskega znanja in razvoja ter sodelovanja z nacionalnimi strokovnimi inštitucijami. Čeprav je poimenovan razstava, projekt postavlja nove muzejske standarde tako po tehnološki plati kot povednosti. Slovenska turistična organizacija za ta dosežek podjetju Postojnska jama podeljuje sejalca 2017 za edinstveno, vrhunsko interpretacijo naravne in kulturne dediščine, s katero je obogatila in dopolnila najbolj prepoznano nacionalno turistično atrakcijo.

Položaj Slovenije kot zelene in okolju prijazne turistične destinacije se na tujih trgih že nekaj let vztrajno krepi. Dobro ohranjena narava in naše naravne danosti so prepoznane kot konkurenčna prednost in temelj krovne znamke I FEEL SLOVENIA. A kljub temu je na voljo relativno malo zelo ozko specializiranih ponudnikov doživljanja narave in opazovanja živali in rastlin. Zakonca Jana in Paul Veenvliet, oba biologa z dolgoletnimi izkušnjami, sta pod znamko »Narava v barvah« kot prva ponudila specializirana naravoslovna potovanja in izlete. Njuna skrbno načrtovana doživetja temeljijo na biotski pestrosti Slovenije, upoštevajo etična in naravovarstvena načela, lokalnim turističnim ponudnikom pa prinašajo možnost prihodkov z visoko dodano vrednostjo. Dejavnost ekoturizma razvijata v okviru neprofitne organizacije s statusom socialnega podjetja, kar ju zavezuje ne le k upoštevanju naravovarstvenih načel, pač pa tudi k doseganju širših družbenih učinkov in krepitvi podjetniških priložnosti za lokalne prebivalce. Slovenska turistična organizacija Zavodu Symbiosis za produkt Narava v barvah podeljuje naziv finalist sejalec 2017.

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja BTPS.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...