www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::BTPS že drugič vabljena na zasedanje OECD-ja

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

BTPS že drugič vabljena na zasedanje OECD-ja

Avtor BTPS
Datum
7. oktober 2014
Tip
Novica

Po uspešni predstavitvi večkrat nagrajenega projekta Banka turističnih priložnosti Slovenije maja leta 2012 v Kopenhagnu smo letos ponovno dobili priložnost za nastop pred predstavniki držav članic OECD-ja na rednem letnem srečanju Odbora za turizem.

Odbor za turizem pri OECD je sklican dvakrat letno, aprila in oktobra. Tokratni, 94. odbor, se je izjemoma sestal v Varšavi, kjer je bila v okviru političnega dela zasedanja izvedena razprava o prioritetnih temah Programa dela Odbora za turizem za leti 2015 in 2016. Ta med drugim predvideva poglobljene aktivnosti na področju spodbujanja razvoja turističnih malih in srednjih podjetij (MSP) predvsem v smislu njihovega financiranja.

V okviru te točke je Slovenija delegatom držav članic kot inovativen instrument financiranja turističnih MSP-jev in dobrih poslovnih idej predstavila odmeven in inovativen projekt Banka turističnih priložnosti Slovenije, v okviru katere najboljše ideje izbiramo in financiramo prek poziva Snovalec. Predstavitev slovenskih ukrepov je kot uvod v pripravo tistega dela Programa dela Odbora za turizem 2015-2016, ki bo zasnoval ukrepe za podporo financiranja turističnih MSP-jev v državah OECD, izvedla mag. Ana Božičnik (MGRT). Po besedah ge. Božičnik bo Slovenija dobila priložnost, da projekt BTPS v okviru prioritete Inovativne oblike financiranja turističnih MSP-jev, ki je v pripravi in bo predvidoma potrjena do konca leta 2014, podrobneje predstavi še enkrat.

_____

Kaj je Odbor za turizem pri OECD?
Odbor za turizem pri OECD je bil ustanovljen že leta 1948 in je kot tak najstarejši OECD-jev odbor. V njem države članice ob podpori predsedstva razpravljajo o aktualnih vprašanjih globalnega turizma, iščejo skupne rešitve za nastale razvojne probleme in izzive globalne turistične ekonomije v najrazvitejših državah sveta, o tem sprejemajo odločitve, usmeritve, priporočila in skupne standarde za razvoj turizma tako na nacionalni kot globalni ravni. Odbor za turizem deluje v okviru OECD Centra za podjetništvo, MSP in lokalni razvoj (CFE), ki predstavlja ključno vez z ostalimi OECD-jevimi odbori ter drugimi mednarodnimi organizacijami, ki delujejo na področju turizma na globalni ravni (UNWTO, UNEP, ILO, ITF, EU, WTO, Svet Evrope itd.). Izzivi globalnega razvoja turizma zahtevajo multidisciplinarni in medvladni pristop, zato Odbor za turizem pripravlja dvoletne programske načrte, katerih izvajanje se preverja na rednih in po potrebi izrednih zasedanjih, konferencah in forumih v različnih državah gostiteljicah.

Osrednja tema 94. rednega  zasedanja Odbora v Varšavi je bil pregled tekočih aktivnosti izvajanja aktualnega Programa dela Odbora za turizem za leti 2013 in 2014 ter priprava Programa dela in proračuna Odbora za leti 2015 in 2016, ko bo ena izmed prioritet tudi "inovativne oblike financiranja razvoja turističnih MSP".

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja BTPS.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...