Na muzejskem vlaku, ki vozi po Bohinjski progi, ki je del naše kulturne in tehniške dediščine, bomo postavili nov produkt, v katerem bomo povezali strokovno znanje profesorjev Višje šole za gostinstvo in turizem, dijakov različnih smeri te šole (program gostinstvo, program turizem) ter znanje in izkušnje organizatorja obstoječih izletov z muzejskimi vlaki, ter trgu ponudili novo visokokvalitetno doživetje.
Cilj je dolgoročno sodelovanje, ki bo zagotavljalo:
Vedno sveže in strokovno preverjene vsebine na vlaku, kvalitetno in sodobno izvedbo vsebin. Študentje bodo s produktom »rastli« in ga soustvarjali, kar pomeni, da bodo kasneje zelo dobri promotorji. Večina študentov je iz okolij, po katerih poteka Bohinjska proga, kar bo pospešilo umestitev produkta v lokalna okolja in njegov razvoj. Študentje bodo sodelovali tudi pri trženju in s tem odpirali nove prodajne poti in produkt približali mlajši generaciji.
V pilotni izvedbi novega produkta Kulinarično popotovanje z muzejskim vlakom dne 13. 5. 2017 bodo študentje na vlaku stregli jedi, kot sta maslovnik in šebrejski želodec, potniki bodo željo potešili s tradicionalnimi pijačami, kot so liker iz tepk, jabolčnik, vino… Po receptih, ki so jih predlagali skupaj z mentorji, bodo kosilo skuhali tudi v gostišču v Goriških Brdih (telečji žvarcet, polenta in višnjeva sladica). Vsi udeleženci na vlaku bodo prejeli kulinarični spominek. Študentje bodo sodelovali v animacijskem programu, pri vodenju in trženju produkta.